ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Италианското правителство започва ревизия на всички концесии

луиджи ди майо

Италия ще направи ревизия на всички концесии в страната, включително на водните източници, телевизиите и телекомите. Това обяви вицепремиерът Луиджи ди Майо пред изданието Il Corriere. Проверката ще започне от оператора на повечето италиански магистрали – Autostrade.

"Започнахме да работим усърдно по концесиите. Ще ги прегледаме една по една. Autostrade е просто "върха на айсберга", ще разгледаме и тези за водите, телекомуканциите и телевизиите", обясни вицепремиерът ди Майо, цитиран от euronews. 

Преди дни стана ясно, че правителството подготвя нови правила за концесиите на италианските магистрали, които ще задължат компанията оператор на тол системата да реинвестира по-голямата част от печалбата си в подобряване на пътната мрежа. 

Идеята бе лансирана от транспортния министър Данило Тонинели пред парламента. Тонинели заяви, че кабинетът е решен да преразгледа концесиите на Autostrade след трагедията в Генуа, където срутване на мост отне живота на 43-ма души. 

Министърът на транспорта бе категоричен, че концесионерът на съоръжението няма да участва в реконструкцията. По думите му работата ще бъде свършена от държавна компания или фирма, в която държавата има дял.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст