ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Дебат за състоянието на ЕС: наследството на Юнкер

юнкер

Осем месеца преди европейските избори през май 2019 г., евродепутатите ще направят преглед на постигнатите резултати от Комисията на Юнкер.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще открие дебата с неговата четвърта и последна реч за състоянието на ЕС по време на пленарната сесия в сряда на 12 септември. Очаква се да представи анализ на работата на Комисията в нейните десет приоритетни области и да посочи какво тя възнамерява да постигне до европейските избори. Лидерите на политическите групи ще дадат своята оценка за работата на Комисията до този момент и ще изложат какво искат държавите членки да постигнат до май 2019 г.

Девет месеца преди следващите избори за Европейски парламент първият официален кандидат да оглави ЕК – институцията, която играе ролята на нещо като изпълнителна власт в рамките на Европейския съюз, е лидерът на ЕНП Манфред Вебер. Той беше подкрепен от партията си, която се очаква да остане най-голямата партийна фракция – поне по време на представянето на кандидатурата му в сряда в Брюксел е нямало дори намек за възражения, той получи и полугласното ОК на германския канцлер Ангела Маркел.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст