ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Новите министри на Борисов

Младен Маринов

Вече са ясни кандидатите за министерските кресла в МВР, строителното ведомство и Министерството на транспорта. Както бе обявено на брифинг след коалиционния съвет ГЕРБ – "Обединени патриоти", това са съответно Младен Маринов, Петя Аврамова и Александър Манолев. Какво знаем за тях? 

Младен Маринов

е настоящият главен секретар на вътрешното министерство. Той е част от системата на МВР от 1991 година. През 2014-а, по време на кабинета "Орешарски" става директор на СДВР.  През май 2017-а бе назначен за главен секретар. Назначението бе направено с указ на президента Румен Радев. Сега отново с президентски указ трябва да бъде отстранен от поста, за да бъде повишен до вътрешен министър. Не се знае обаче дали тази процедура ще приключи до четвъртък, когато Бойко Борисов ще внесе кандидатурата му в Народното събрание. 

Александър Манолев

към момента е заместник-министър на икономиката. През последните години той смени редица ключови постове. Още при първото правителство на ГЕРБ Манолев беше назначен за председател на съвета на директорите и търговски директор на "Булгартабак холдинг" АД. По-късно – през 2015-а, стана заместник-министър на туризма. На това място обаче се задържа по-малко от година, тъй като се озова в Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Бе избран за депутат в 44-ото Народно събрание, но като такъв той поработи само три седмици. 

Манолев е завършил University College of London, Великобритания, специалност "Икономика". Специализирал е в Будапеща, в Прага и в Лондон в сферата на инвестициите и управлението на европейски проекти. Има професионален опит в областта на маркетинга. През 2004 и 2005-а е бил директор "Интеграция и развитие" в застрахователното дружество "Булстрад Виена Иншуранс Груп”, после става изпълнителен директор и член на съвета на директорите на "Булстрад Здравно осигуряване" АД. От декември 2006-а до края 2009-а работи като директор на дирекция в "Мобилтел". Заслужаваща внимание подробност в биографията на Александър Манолев е, че баща му Димитър Манолев е бивш кмет на петричкото село Кулата.

Петя Аврамова

е бивш заместник-кмет на Враца и бивш председател на местния общински съвет. Депутат от ГЕРБ в последните три мандата на Народното събрание. В настоящия парламент е зам.-председател на Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и член на Комисията по енергетика. Справка в сайта на законодателния орган показва, че Аврамова е участвала в изготвянето и внасянето на 8 законопроекта. Участва в парламентарните групи за приятелство с Великобритания, Португалия и Япония. По професия е инженер.

Предстои да разберем дали Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски ще се върнат в парламента като редови депутати. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст