ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Румен Радев: Правителството прикрива със скандали корупцията и беззаконието

Президентство тържествено издигане знамето на ЕС Румен Радев

Президентът Румен Радев присъства на откриването на новата академична година в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски". Моят призив към политическите партии е да се обърнат към проблемите на българите. Призовах и правителството да се обърне към своите отговорности. Към момента то тиражира серия скандали и интриги, за да очерни своите опоненти и, разбира се, да прикрие най-важните проблеми на нашето общество – корупцията и беззаконието. Това заяви в Шумен президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за направеното от него обръщение към народа по повод началото на новия политически сезон, информира пресслужбата на държавния глава.

В отговор на въпрос по повод думите, че „не прогнозира предсрочни избори“, президентът Радев подчерта, че това е изопачено тълкуване на изказването му. „Констатирах очевидното – че към момента предсрочни избори няма да доведат до нов изборен резултат, до излъчване на ново мнозинство. По-скоро виждате, че и самите социолози не предвиждат промени и създаването на устойчива алтернатива. Всички я очакваме“, допълни държавният глава.

Запитан какви решения очаква от коалиционния съвет днес, президентът посочи, че те са изцяло в прерогативите на управляващите и лично на премиера. „Негово е решението, негова е и отговорността. За мен е важен крайният резултат. Стига той да не се бави много и да не ни занимават само с проблемите на властта. Българското общество има пред себе си изключително тежки проблеми за разрешаване“, посочи Румен Радев. „Мисля, че всички трябва да пазим авторитета на бившия държавен глава, дори когато той самият не знае как да си го опази“, заяви още президентът Румен Радев в отговор на въпрос за днешните коментари на президента (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев, който заяви, че Радев е първият български президент популист.

В отговор на въпрос за проведените по-рано през деня срещи с кмета Любомир Христов и общинското ръководство, президентът Радев подчерта, че трябва да се възстанови системата на висшите военни училища в страната, включително в Шумен.

Румен Радев изрази подкрепата си на Архитектурния комплекс „Създателите на българската държава“ край Шумен да бъде предоставен статут на паметник с национално значение.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст