ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Синдикатът на МВР няма да даде толеранс от 100 дни на новия вътрешен министър

мвр

Синдикатът на служителите в МВР няма да даде толеранс от 100 дни на новия вътрешен министър за решаването на проблемите в системата. Това посочват в становището си от организацията. Според тях добрият резултат, който беше постигнат по време на преговорите с премиера Бойко Борисов в началото на годината може да бъде обезличен от начина , по който се води социалният диалог в МВР. Причина за напрежението е оставката на досегашния вътрешния министър Валентин Радев. Очаква се постът да бъде зает от главния секретар на МВР Младен Маринов, сочи БНР – Бургас.

Напомняме, че договорените условия от срещата с премиера на 10.01.2018 г. , при които временно прекратихме протестните си действия, включваха и искания / освен повишаването на основните заплати в МВР/, които до момента не са намерили развитие“, посочват в становището си от синдиката. Те допълват, че очакват лидерите на управляващата коалиция да вземат правилното решение относно избора на министър на вътрешните работи, доколкото реформата в Министерството е безусловна и поета като ангажимент на най-високо правителствено ниво.

СФСМВР няма да даде толеранс от 100 дни на нов министър по отношение решаването на проблемите в МВР. Надяваме се постът да бъде зает от човек не само с политически и законотворчески опит, но и познаващ работата и проблемите на Министерството. Искаме реален диалог, на равноправни начала, с ясно разписани отговорности и срокове за изпълнение“, пише още в становището.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст