ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Тръмп изпраща Помпео в Рияд заради изчезването на Кашоги

помпео

Тръмп съобщи, че изпраща спешно държавния секретар Майк Помпео за среща със саудитския крал Салман във връзка с изчезването на Джамал Kашоги, съобщи Ройтерс.

В телефонен разговор с Тръмп саудитският крал Салман бин Абдул Азиз Ал Сауд е казал, че не знае нищо за съдбата на изчезналия журналист.

Кралят на Саудитска Арабия е разпореди на държавен обвинител да започне вътрешно разследване на случая с изчезването на Кашоги, предаде Ройтерс, позовавайки се на пожелал анонимност представител на саудитските власти.

Кашоги изчезна, след като отишъл в генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул за заверка на документи. Според турските власти на 2 октомври саудитски агенти са убили Кашоги в консулството. Саудитска Арабия определи обвиненията като неоснователни, но не представи доказателства, че журналистът е напуснал сградата.

Европейският съюз очаква от властите на Саудитска Арабия пълноценно сътрудничество в разследването на случая с изчезналия журналист, заяви днес върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини, цитирана от ТАСС.

"Европейският съюз очаква пълноценно разследване от властите на Саудитска Арабия, пълноценно сътрудничество с турските власти. Надяваме се на прозрачност и пълно изясняване на случилото се", посочи Могерини на заседание на външните министри от ЕС в Люксембург.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст