ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Марешки: Президентът даде знак, че има интерес от сделката за изтребителите

Парламент Веселин Марешки

С призива си всички да мълчат до избирането на изтребители президентът Румен Радев наруши българската конституция, смята председателят на партия "Воля" и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки и цитира текст от основния закон, според който "всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово – писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин". 

Според Марешки позицията на президента е знак за това, че и той има някакъв интерес от сделката.

"Аз и парламентарната група на "Воля" отказваме да мълчим. Недопустимо е държавният глава да настоява за мълчание, когато пред очите ни се извършва най-големият грабеж от народа ни", посочва Марешки и допълва, че българският народ не е "мълчаливо стадо".

Той припомня, че още при взимането на решение за купуване на нова бойна техника от "Воля" са били против. Партията настоява за широк обществен дебат и референдум за какво да се изхарчат близо 10 милиарда лева – за самолети или за здравеопазване, образование, сигурност и пенсии. От партията са провели тяхна анкета в интернет, която показала, че само 3 процента от запитаните са съгласни с купуването на нова бойна техника. Всички останали българи според "Воля" искат тези пари за подобряване на ключови за живота на хората сектори.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст