Наркозависима, предадена на съд от ОП – Варна по две дела за кражба на пари и теглене от чужди карти, получи две осъдителни присъди

Затвор

35-годишната Елица П., която беше предадена на съд от Окръжната прокуратура във Варна като подсъдима по две дела за кражби на пари и дебитни карти и за използването им без съгласието на титуляра, извършени като продължавани деяния, получи две осъдителни присъди от два състава на Варненския окръжен съд.

За престъплението по член 249, ал. 1 от НК, извършено в периода от 23 декември до 29 декември миналата година, след съкратено съдебно следствие Елица бе осъдена на общо 2 години лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок, в който съдът й наложи и пробационни мерки за целия изпитателен срок, както и глоба в размер на 100 лева. Присъдата по това дело подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд.

Подсъдимата посетила дома на свой познат от детството си. Използвала отсъствието му и успяла да вземе дебитната му карта с листче, на което бил изписан ПИН-кодът. Час по-късно потърпевшият получил съобщение от банката, че от картата му е изтеглена сумата от 50 лева. Мъжът установил, че дебитната карта и листчето с ПИН-кода липсват. Малко по-късно отново бил уведомен чрез SMS от кредитната институция, че е извършено теглене на 400 лева от картата му. Тогава помолил сина си да уведоми банката за неправомерното теглене.

След полунощ на 29 декември м. г. подсъдимата отново отишла в дома на своя познат. Той я пуснал само в коридора на жилището си. За да я сплаши, взел въздушната си пушка. Когато се върнал обратно в коридора, чул стъпките й по стълбището. След като заключил вратата, проверил портфейла си, който се намирал в якето му в коридора. Така установил липсата му. В него имало 30 лева, лична карта и свидетелство за управление на МПС. Портфейла потърпевшият открил върху пощенските кутии, но без парите, и подал жалба в полицията.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст