Почетният консул на България в провинция Хесен оцени високо постигнатото полицейско сътрудничество между двете страни

мвр - почетен консул

В Министерството на вътрешните работи министър Младен Маринов се срещна с Инго Ендрик Ланкау, почетен консул на България в провинция Хесен. Акцент в разговора бе поставен върху развитието и утвърждаването на практиката на доброволчески отряди в областта на пожарната безопасност и защитата на населението.

Гостът оцени високо установеното до момента сътрудничество с Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-МВР, както и доказания професионализъм и подготовка на българските пожарникари. Изтъкна, че съвместната работа е интензивна и ползотворна. Осъществяват се редовни и конструктивни контакти между структурите на ГДПБЗН и пожарникарското училище в Хесен. Почетният консул подчерта, че цел на неговата работа и усилия е задълбочаването на сътрудничеството в тази област и подпомагане на българската страна, включително чрез материална и експертна помощ.

Министър Маринов прие с благодарност отправената към него покана за посещение в Хесен, както по линия на противопожарната дейност, така и във връзка с полицейското сътрудничество между двете страни.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст