Законът за движение по пътищата и сега регламентира движението на ППС с животинска тяга

каруца

Законът за движение по пътищата и в момента забранява на пътни превозни средства с животинска тяга да се движат по автомагистралите и скоростни пътища. Освен това те трябва да бъдат регистрирани по местоживеене и този регистър да се води в съответната община.

Длъжни са да бъдат оборудвани със светлоотразители – два бели или жълти отпред и два червени отзад, а в тъмната част на денонощието при намалена видимост е задължително да има и светещо устройство с бяла или жълта светлина, което да се сложи отзад вляво. Това припомни в интервю за Радио Стара Загора народният представител и председател на комисията по транспорт в парламента Халил Летифов.

При предстоящите обществени обсъждания на новите закони, свързани с движението по пътищата е възможно да бъде обсъдена темата за завишаване на санкцията, налагана при неспазване на правилата за движение на пътни превозни средства с животинска тяга, допълни Халил Летифов. В момента санкциите са от 100 до 300 лева. „Да, това е тема, която ще бъде обсъдена и ако се възприеме ще бъде увеличена“, заяви народният представител.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст