ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Голдмън” прогнозира ръст на суровините

валути

‎Дежурният оптимист за пазара на суровини – "Голдмън Сакс груп", не е разколебан от разпродажбите на световните борси и прогнозира подем от около 17% през идните месеци. Банковите експерти описват сегашната ситуация като "несъстоятелна" и посочват  срещата  на върха на Г-20 в Буенос Айрес като потенциална повратна точка.

Анализаторите на "Голдмън" са на мнение, че отклонението на оценките на суровините спрямо фундаменталните показатели предлага изключително изгодна позиция за изграждане на дълги позиции в суров петрол, злато и базови метали.

Суровините понесоха сериозни загуби през ноември заради "токсичен" коктейл от събития. Цените на суровия петрол потънаха заради спекулации, че има  прекалено предлагане; металите поевтиняха поради опасенията от забавяне на световния растеж; инвеститорите се отдръпнаха от пазарите заради все по-голямата вероятност от избухването на продължителна и изтощителна търговска война между Щатите и Китай.

Някои от водещите идеи на "Голдмън Сакс" за тенденциите през   идващата  година са,  както следва:

– ръст на петролните котировки заради очакванията, че ОПЕК ще ограничи добива. Съветите на банкерите са да се градят дълги позиции в краткосрочни контракти на сорт "Брент";

– златото ще спечели в качеството си на спасителен актив, ако щатският растеж се забави през 2019-а. Допълнителна подкрепа за жълтия метал ще са покупките на централните банки;

– експертите на "Голдмън" препоръчват да се разкриват дълги позиции в соя на чикагската борса и къси – в зърно, защото очакват да има пауза в търговската война и виждат дори шанс за нормализиране на отношенията между Пекин и Вашингтон.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст