ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Учени обвиниха супергероите в безпричинна жестокост

супергерои

Учени прецениха, че положителните филмови герои извършват повече актове на насилие от злодеите. На националната конференция на Американската академия на педиатрите специалисти от Пенсилванския университет заявиха, че супергероите във филми и комикси по-често извършват актове на насилие от съперниците си, пише БТА.

Било констатирано, че в 10 адаптирани по комикси блокбастъра, сред които "Отряд самоубийци", "Дедпул" и "Отмъстителите", супергероите извършили 2191 акта на насилие, докато отрицателните герои нанесли удари с юмруци или тежки предмети 1724 пъти. "Добрите" персонажи извършвали средно 23 акта на насилие на час, а „лошите" – 18.

Супергероите използвали 659 пъти смъртоносно оръжие, макар това изобщо да не било необходимо, а злодеите – 604 пъти. При това било установено, че персонажите от мъжки пол били агресивни пет пъти по-често в сравнение с тези от женски пол.

Въпросните данни са тревожни за учените, защото за децата и тийнейджърите поведението на супергероите е пример за подражание.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст