ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

5G превзема сцената на смартфоните

клм

Смартфоните 5G ще поемат мобилната щафета през 2019-а. Много от най-големите имена в бранша вече потвърдиха, че телефоните им, оборудвани с 5G, ще бъдат готови за бляскав дебют през следващата година.
Технологиите за пренос на данни от следващото поколение не само ще разбият на пух и прах 4G и 3G по отношение на скоростта. Те имат потенциала да променят радикално начина, по който се използват в ежедневието най-добрите световни смартфони.
Представете си компютърна графика, сливаща се с реалния свят, виртуална реалност, подобрени решения за поточно предаване, холографски дисплеи, увеличена мощност и изчислителни "облаци” от ново поколение. Всичко това е 5G и ще бъде огромен скок напред в света на смартфоните.
При наличието на толкова широка честотна лента, ще видим много повече приспособления и устройства, които също ще получат достъп до интернет, като например автомобилите със самостоятелно управление.
Тук ще видим най-вълнуващите 5G смартфони, които очакваме през 2019-а, идващи от мегакомпании като Apple, Samsung, Sony, OnePlus и Huawei.

SAMSUNG GALAXY S10 или GALAXY X

Появата на Samsung Galaxy S10 5G е очаквана, след като Qualcomm и южнокорейският производител обявиха споразумението си за "стратегически отношения", в което специално се споменава прехода към 5G.
Така флагманският смартфон на Samsung ще добави списък с иновативни функции, които сериозно ще притеснят конкурентите от Apple.
5G връзката в S10 ще позволи на потребителите невероятни скорости на изтегляне и качване, като същевременно ще отвори портала за възпроизвеждане на AAA игри чрез стрийминг услуги като PS Now. Предвиден е и стрийминг на 4K филми с висока резолюция.

S10 ще бъде показан на Mobile World Congress 2019, който ще се проведе в края на февруари 2019 година. Дали пък Samsung нама да ни изненадат и да вградят 5G функциите и в популярния сгъваем Samsung Galaxy X?
HUAWEI P30

Знаем, че Huawei работи върху 5G смартфони, тъй като Уолтър Джи, президентът на Западноевропейската потребителска бизнес група на Huawei, потвърди това в интервю.
Старшият изпълнителен директор на компанията каза, че 5G ще беде включен или в P30, или в серията Matе, в зависимост от развитието на работата по процесорите им.
5G изисква по-висока консумация на енергия, по-голяма мощност и повече физическо място за приемниците.
Сериите P20 и Mate 20, които Huawei изнесе тази година бяха много впечатляващи. От готовите за 2019-а 5G-предложения се очакват подобрени скорости и свързаност.
"Животът" на батерията е един от най-големите проблеми в бранша на смартфоните в момента. Повечето водещи телефони предлагат най-много един ден и половина издържливост на батерията между зарежданията. И производителите трябва да намерят начин или да увеличават вътрешния електрически капацитет на своите мобилни телефони, или да рационализират и оптимизират начина на използване на енергията.

ONEPLUS 7 или ONEPLUS 7T

Изпълнителният директор на One Пийт Уао наскоро потвърди, че компанията ще представи 5G смартфон на пазара през следващата година. Това означава, че OnePlus 7 или вероятно OnePlus 7T ще е настроен да бъде този 5G телефон като продължение на тазгодишните OnePlus 6 и OnePlus 6T.
Със своята "луда" скорост и ефективност, синхронизирани с бързите скорости на предаване на данни, 5G ще бъде перфектно пригоден за култовия китайски производител.
OnePlus знаят какво правят по отношение на хардуера и доказателството е тазгодишният OnePlus, който отнесе съперниците в бенчмарковите тестове. Така че устройството с възможности за 5G ще превърне марката в още по-желана за клиентите.
OnePlus 7 вероятно ще бъде във втората вълна от 5G устройства, след премиерите на Samsung, Sony и Huawei.

SONY XPERIA XZ4

Тазгодишният Sony Xperia XZ3 се появи и замина без 5G, но е почти сигурно, че Xperia XZ4 ще има супербързи технологии.
Ако очаквате първия 5G телефон, който може да издържи цяла седмица, може би именно Sony ще го пусне в експлоатация преди края на февруари 2019 година, когато ще се появи Samsung Galaxy S10.
Що се отнася до цената, очаква се новата Sony Xperia да е сравнително достъпна – около 1200-1300 лева.

IPHONE X
След като вълнението от представянията на iPhone XS, iPhone XS Max и iPhone XR отмина, време е да обърнем внимание на това, което Apple е планирала за 2019-а. В него вероятно се включва и телефон с 5G. Това се потвърждава от информациите, че Apple е в разговори с MediaTek за производство на 5G модем за iPhone 2019.
Apple обикновено не е производителят, който първи представя новите технологии, дори и iPhone X не бе с LTE-Advanced. Но като има предвид, че новите телефони на компанията се появяват късно късно през годината, тя ще има най-много време за подготвянето на 5G телефон.
Концепцията на iPhone 11 от дизайнера Антонио Де Роса се отличава с нов дисплей, но също така и с нов стил с изскачащи каскадни прозорци. Ще има огромен 6,7-инчов екран с чудовищната разделителна способност 3000×1386 за 458ppi. Какво по-добро място за 5G?

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст