ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

КТ „Подкрепа“: Протестите в страната не са с автентична енергия

Протест срещу Бойко Борисов системата ни убива

Протестите в страната са повече привидност, а не носят автентична гражданска енергия. Така коментира протестите в страната президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов пред БНТ.

"Недоволството на протестиращите е формулирано с твърде широки искания. Протестите срещу Валери Симеонов обаче са автентични", заяви Манолов.

Той изрази съмнението, че Симеонов е подал оставка като вицепремиер заради протестите и предположи, че въпросът е бил вътрешнопартиен. Продължаваме да бъдем страната с най-ниските доходи и най-ниското качество на живот в ЕС – с най-ниски доходи и най-голямо неравенство, но за това не се говори, заяви президентът на КТ „Подкрепа“. По думите му, паралел с протести във Франция не може да се прави.

"Протестите във Франция не са срещу високите цени на горивата, а срещу покачването на акциза на горивата", посочи Димитър Манолов.

През следващата седмица КТ „Подкрепа“ организира протест срещу идеята на ЕС „да се закрие българската въглищна енергетика“. Това по думите му са 150 000 работни места и 47% от произведената енергия в страната.

Манолов уточни,че утре има среща с Министерството на енергетиката и на околната среда, за да видят каква ще е позицията на България на предстоящата среща в Катовице, където ще се разискват тези неща.

"Това е нещо автентично. Казваш, че има проблем, и насочваш протестна енергия", смята той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст