ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Спецпрокуратурата поръчала Иванчева за 15 000 лв

иванчева срс

Част от СРС-та по делото „Иванчева“ за подкупа бяха разпространени в социалните мрежи. От тях става ясно, че се спускат оферти от спецпрокуратурата, за да се случи дадена поръчка. Разговорът се води между мъж и основният свидетел на прокуратурата по делото Александър Ваклин.  Според разпространената информация въпросният запис е станал  пред кабинета на Иванчева на 9 февруари 2018 г.:

Мъж: Ти не знам дали знаеш, аз имам оферти от Специализирана прокуратура за петнайсе' хиляди ле'а те да я напра'ат. Мен целта ми не е…

Ваклин: Ма не, няма смисъл, а, не, то има смисъл да напра'име, ама, ма, ма. Айде да седнем да пием кафе.

Във страницата за подкрепа на Иванчева и Петрова във Фейсбук днес публикуваха протокола със следния коментар:

"Най-важното от днешното заседание в Специализрания съд! Това е снимка на стр. 6 от протокол от СРС – запис на разговор между Ваклин и неизвестен мъж, състоял се пред кабинета на Десислава Иванчева на 9 февруари 2018 г. Г-жа Иванчева и г-жа Петрова настояха този запис да се изслуша и съдебният състав прие. След петото изслушване днес в съдебната зала на подчертаната с червено част от разговора, всички, включително прокурорите признаха, че чуват думите "Спецализирана прокуратура за петнайсе' хиляди ле'а".

Биляна Петрова сподели, че чува следното: "Ти не знам дали знаеш, аз имам оферти от Специализирана прокуратура за петнайсе' хиляди ле'а те да я напра'ат да изчезне." Адвокатите се присъединиха към това становище и то беше записано в протокола.

Не забравяйте – утре се очаква втората инстанция да се произнесе за промяната на мерките на двете! Бъдете готови да излезем в 18:00 часа и да блокираме кръстовище, ако ги оставят в ареста!"

Вижте цялата договорка между мъжете:

.

Същевременно чрез Петър Кърджилов и Иванчева, и Петрова заявиха категорично, че не са искали да бъдат местени от затвора в Сливен в Софийския арест. Такова твърдение изказа правосъдният министър Цецка Цачева. "Ноторно известно е, че женският затвор е само един, в гр. Сливен. Това е дискриминационно, създава невъзможност за защита и среща с роднини, близки, приятели, адвокати. Искаме равенство и да има част от Софийския затвор, сектор за жени", казаха още двете жени в официално писмо до медиите, като обявиха за "смехотворни" и други думи на Цачева – че за да се направи ремонт на ареста при Софийския затвор трябвало да няма арестанти вътре.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст