ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Петкова: Чрез обществена поръчка започва изграждането на газов хъб „Балкан”

Парламент комисия по енергетика Теменужка Петкова

Чрез обществена поръчка ще започне изграждане на газов хъб „Балкан”. Това съобщи енергийният министър Теменужка Петкова. Инфраструктурата ще бъде изградена от турско-българската граница до българо-сръбската.

Министър Петкова посочи, че вчера Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ е публикувала доклад, който съдържа подробно описание на процедурата и има насрочено заседание за 19 декември, когато ще се обсъди започването на третата и ангажираща фаза на проекта за развитие и разширение на газопреносната система на "Булгартрансгаз". Очаква се КЕВР да излезе с решение до 21 декември 2018 г. Оттогава до 31 януари 2019 г. се предвижда "Булгартрансгаз" да проведе фаза 3 от процедурата "Открит сезон", като паралелно с това на 21 декември 2018 г. ще се обяви и обществената поръчка за реализацията на проекта.

Тя поясни, че в рамките на следващата седмица документацията ще бъде изпратена до Агенцията по обществени поръчки за осъществяване на предварителен контрол по законосъобразност.

„След приключване на процедурата по контрол дружеството ще обяви обществената поръчка след публикуване на обявление в официален вестник на ЕС и публикуване на решението за откриване на процедурата“, каза още Петкова.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст