ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Съдят българска гражданка за кражби и за ползване на чужди банкови карти в Австрия

съд плевен

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 24-годишна българка за извършени кражби и за ползване на чужди банкоматни карти в Австрия. Досъдебното производство е проведено по приет трансфер на наказателно производство на Прокуратурата в Линц, Република Австрия. Обвинението срещу Д. К. е за това, че  на 29.09.2017 г. и на 14.10.2017 г. в гр. Пашинг, район Линц и в гр. Залцбург, Република Австрия, при условията на продължавано престъпление, на банкомат в шопинг – мол „Плюс – сити“- гр.Пашинг и на банкомат в гр. Залцбург, използвала платежни инструменти – банкоматна карта, издадена от Шпаркасе банк, с титуляр К. Р. и банкоматна карта, издадена от банка Райка Халайн с титуляр А. Б., без съгласието на титулярите им, като изтеглила сума в размер общо на 3400 евро /с левова равностойност 6649,82 лв/ – престъпление по чл.249, вр.  чл.26 от НК.

Повдигнато й  е обвинение и за това, че на 29.09.2017 г. и на 13.10.201 г. в шопинг – мол „Плюс – сити“, в гр. Пашинг, район Линц, Република Австрия и в „Меркурмаркет“ в гр. Обералм, район Халайн, Република Австрия, при условията на продължавано престъпление и при условията на повторност, отнела чужди движими вещи – дамски портмонета и парична сума общо на стойност 333,37 лв. от владението на К. Р. и на А. Б. /австрийски гражданки/ без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл.195, вр. чл.28, вр. чл.26 от НК.

Обвиняемата е осъждана за извършени от нея престъпление – опит за кражба в Испания и в Холандия.

На 29.09.2017 г., била в шопинг-мол „Плюс–сити“, в гр. Пашинг, Австрия. По същото време в мола се намирала К.Р. – на 73 години, която носела раница на гърба си. Д. К. решила да открадне портмонето й, приближила и без жената да разбере, взела от раницата й портмоне, в което имало електронна карта за социално осигуряване и банкоматна карта. Още същият ден използвала на два пъти банкоматната карта, като изтеглила с две транзакции 500 евро и 2500 евро.

На 13.10.2017 г. Д. К. била в супермаркет „Меркурмаркет“ в гр. Обералм,  Република Австрия. По същото време в магазина била А.Б. на 84 години, която заплащала стойността на направени от нея покупки. След като жената прибрала в чантата портмонето си, обвиняемата се приближила и го откраднала. В него имало 150 евро, здравно-осигурителна карта и банкоматна карта, която на 14.10.2017 г., обвиняемана използвала, като от банкомат в гр. Залцбург  изтеглила 400 евро.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст