ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

72 часа арест за турски гражданин, който не е декларирал пред митницата над 267 000 лв.

арест

В резултат на отличната работа на служители на Митница Бургас, Районна прокуратура – Елхово задържа за срок до 72 часа турския гражданин Али К. Той е обвинен за това, че на 23.12.2018 г. около 18.20 часа на ГКПП Елхово от Република България за Република Турция на трасето за обработка на изходящи леки автомобили и автобуси -посредством лек автомобил марка „Фолксваген“, не е изпълнил задължението за деклариране пред митническите органи на Р.България на парични средства – сумата от 136 600 евро, равняваща се на 267 166 лв., с цел пренасяне на паричните средства през границата на страната с Р.Турция, която е външна граница за ЕС, с което нарушил Валутния закон, като стойността на предмета на престъплението е в особено големи размери – престъпление по чл.251 ал.І от НК.

За това умишлено престъпление е предвидено наказание   „лишаване от свобода“  до 5 г. или „глоба“ в размер на една пета от стойността на предмета на престъплението и отнемане на същия в полза на държавата.

Предстои Районна прокуратура – Елхово да внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Разследването по делото се провежда от разследващ митнически инспектор при Агенция „Митници“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст