ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Израел призна за въздушните удари по Сирия

сирия пво ракетен въздушен удар въздушна атака

Представител на израелските сили за сигурност потвърди, че Израел е нанесъл въздушните удари в Сирия на 25 декември вечерта, предаде Асошиейтед прес.

Източникът, пожелал анонимност, уточнил, че били ударени ирански оръжейни складове, използвани за прехвърляне на оръжия за шиитската групировка Хизбула, както и сирийска противовъздушна батарея близо до Дамаск, която стреляла по израелските изтребители.

По-рано вчера Русия разкритикува въздушните удари, заявявайки, че те са застрашили пътнически полети. Москва твърди, че израелските изтребители са използвали за прикритие от сирийската ПВО два пътнически самолета.

Според израелския представител обаче Израел своевременно предупредил Русия за въздушните удари.

Междувременно израелската армия обяви, че е разрушила още един трансграничен тунел, прокопан от ливанската шиитска групировка Хизбула, предаде Асошиейтед прес.

В разпространено от армията видео се показва офицер, застанал на границата с Ливан и предупреждаващ жителите на ливанското село Айта аш Шаб, че са в опасност и трябва да стоят далеч. На други кадри е показано обратно броене преди войник да натисне бутон, след което се вижда мощна експлозия, заснета от въздуха.

По-рано този месец Израел съобщи, че е разкрил тунели, водещи от Ливан към Израел и използвани от Хизбула за извършване на нападения на негова територия.

Досега Израел е разкрил пет тунела, най-малко два от които вече са унищожени.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст