ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Тръмп: САЩ вече няма да са световен полицай

тръмп оон

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че САЩ повече не могат да бъдат "световен полицай". В сряда Тръмп изненадващо посети Ирак и се срещна с американския военен контингент. 

"Съединените щати повече не могат да продължават да бъдат световен полицай", посочи Тръмп с идея да аргументира решението за изтегляне от Сирия. 

Според него е несправедливо само САЩ  да носят товара. "Ние сме пръснати по целия свят. Намираме в страни, за които повече хора даже не са чували. Честна дума, това е нелепо", добави той пред американски военни. Все пак държавният глава съобщи, че САЩ няма да се изтеглят от Ирак. 

Властите на Ирак са били предварително уведомени за визитата на Тръмп в страната, но официални срещи не се състояха поради разногласия около организирането им и те бяха заменени с телефонни разговори, съобщи иракското правителство в комюнике, цитирано от Франс прес и ТАСС. 
"Властите на САЩ съобщиха на иракското ръководство за желанието на президента на САЩ Доналд Тръмп да посети Ирак на 26 декември вечерта, за да поздрави новото иракско правителство и да се срещне с американските военни в състава на коалиционните сили, подкрепящи Ирак в борбата срещу "Ислямска държава", се казва в комюникето.

"Правителството на Ирак прие тази молба и бяха планирани официален прием и среща с премиера Адел Абдел Махди, но тя не се състоя поради разногласия около организирането й", съобщиха от офиса на премиера.

Срещата била заменена с телефонен разговор, по време на който двамата обсъдили обстановката в региона в светлината на решението на Тръмп да изтегли американските войски от Сирия, както и сътрудничеството в борбата срещу групировката.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст