ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Язовирът е бил източен специално за “репортажа” на Кирил Петков

Лъчезар Борисов

Може би сценаристите на филма на „Пазар дере“ са пропуснали, че има модерна контролноизмервателна система, която е заснела всичко и посещението на министър Петков е в период, след който точно управляваното от него министерство и структури са изпуснали язовира и той е празен, за да може да бъде направен този “репортаж”.

Това каза пред bTV бившият министър на икономиката Лъчезар Борисов.

Той допълни, че Законът за обществените поръчки е спазен и това може да бъде проверено.

Вчера служебният министър на икономиката Кирил Петков, че ще внесе сигнал в прокуратурата срещу Държавната консолидационна компания – ДКК заради "лошо управление, непрозрачни схеми и завишени цени на строителните материали" и даде пример с ремонтирания за 2,3 млн. лева язовир "Пазар дере" до Ловеч.

Лъчезар Борисов обаче опроверга думите на Петков.

„На снимка от 31 май се вижда, че язовирът е пълен. Веднага след това се вижда как нивото му рязко пада, т.е. той е изпуснат“, допълни Борисов.

Сн. bTV

Бившият министър на икономиката обясни, че през 2013-2014 г. този язовир е определен за един от най-опасните, защото на 5 метра от него се намира магистралата, която свързва София и Варна.

„Пазар дере“ се пълни за секунди и от средата на януари месец се е препълвал шест пъти“, допълни той.

„Компаниите, които са изпълнявали ремонтните дейности по язовирните стени и съоръжения, бетонът е закупуван на цена между 88-95 лв. на кубик без ДДС. Цените, който Петков визира, са с всички дейности, които са направени по полагане, пренос и изграждане на тези съоръжения“, каза още Борисов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст