АПИ не се отказва от винетките за Северната тангента

Северна скоростна тангента

Агенция "Пътна инфраструктура" засега не се отказва от идеята за въвеждане на винетни такси за преминаването на Северната скоростна тангента край София. 

Очакват се разговорите със Столична община да продължат и през тази седмица. В сряда ръководителят на АПИ инж. Светослав Глосов пък бе забелязан в Министерския съвет. Вероятно за да проведе среща с премиера Бойко Борисов. 

"Северната скоростна тангента никога не е планирана като градски булевард. От самото начало нейното предназначение е било да изнесе целия транзитен трафик извън София и този път много успешно изпълнява тази роля", каза Дончо Атанасов от АПИ относно казуса. 

Той посочи, че преговорите, които се водят със Столична община, трябва да прецизират всички крайградски части и това "къде ще има винетки, къде няма да има, къде ще има тол система”. Според Атанасов целта е да се намери такова решение, което да не лишава АПИ от приходите от пътни такси от този път.

Той посочи, че преговорите, които се водят със Столична община, трябва да прецизират всички крайградски части и това "къде ще има винетки, къде няма да има, къде ще има тол система”. Атанасов отбеляза, че целта е да се намери такова решение, което да не лишава АПИ от приходите от пътни такси от този път.

Заместник-кметът на София Дончо Барбалов обясни, че казусът засяга няколко столични района. " Надявам се, че ще постигнем споразумение тези хора да не заплащат винетна такса, въпреки че този път е заложен като транзитен път, но от друга страна има предназначение на път, който отклонява трафика от центъра на града и свръзва северните райони на града. Така че надявам се да успеем да запазим неговото предназначение, както беше планирано", каза Барбалов. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст