ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Десислава Симеонова замества Франк Янсен в Управителния съвет на ОББ

Десислава Симеонова ОББ 1

Досегашният директор "МСП дистрибуция" Десислава Симеонова влиза в Управителния съвет на ОББ и Кънтри мениджмънт борда на "КВС Груп България", съобщиха от банката. Промяната е в сила от януари 2019 г., като официалното вписване в Търговския регистър е от 1 февруари. Новото й назначение идва след като Франк Янсен, досегашният изпълнителен директор "Малки и средни предприятия и корпоративен сегмент", беше назначен като главен финансов директор на "КВС Груп Ирландия". Десислава Симеонова ще поеме управлението на същия ресор.

Десислава Симеонова има магистърска степен по право. Започва професионалното си развитие като стажант-юрист в Софийски градски съд. През 2000 г. е назначена като публичен изпълнител в Агенция за държавни вземания към Министерство на финансите. Впоследствие работи и като юрисконсулт към Правната дирекция и експерт към Инспектората на същата институция. В периода 2004-2008 г. работи като юрист в Българска народна банка, управление "Банков надзор". Присъединява се към екипа на СИБАНК преди повече от десет години на позиция "корпоративен секретар". След това последователно ръководи дирекция "Правно обслужване и методология", а през 2016 г. става директор "Малки и средни предприятия", постигайки отлични резултати в своя сегмент. След придобиването на "Обединена българска банка" от белгийската финансова група KBC, през 2017 г. Десислава Симеонова поема функцията директор на дирекция "МСП дистрибуция" в Обединена българска банка.

До преместването в Ирландия, Франк Янсен работи в България повече от десет години, като отвъд съвместяването на различни роли в структурата на банково-застрахователната група, той беше и председател на Българо-белгийско-люксембургски бизнес клуб.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст