ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов: България стои много добре, всички ни хвалят

бойко борисов

Премиерът Бойко Борисов е разговарял с либийския си колега Файез Сарадж по казуса с либийския танкер БАДР. Българските власти очаквали комплект от документи от Либия, за да може съдът да се произнесе по спора, съобщи Борисов пред журналисти в петък (15 февруари) по време на Мюнхенската конференция за сигурност. Предстои визита на Сарадж в София. "Положихме усилия, корабът е под охрана и се знае къде е", посочи министър-председателят. 

Бойко Борисов се изказа лаконично по промените в Изборния кодекс. Той отбеляза, че е оставил парламентарната група да решава "тия работи". "Явявал съм се на избори по всякакви закони и кодекси. Нали парламентаристите искаха да не им се месим в работата. В парламента да си решават техните проблеми. Точно БСП ли говорят за диктатура, с Костинброд, тези хора мислят, че сме безпаметни като тях", коментира премиерът.

По случая "Гебрев" той заяви, че през 2015 г., когато е разследван опит за убийство срещу оръжейния търговец, никой не е знаел за "новичок". "През тези 2-3 години никой от потърпевшите в България не е говорил. Сега ни информираха английските колеги за случая със Скрипал, българските служби дадоха в британското посолство информация (за Гебрев – бел. ред.) по надлежния ред. Те от нас научиха, не обратното", добави Борисов. 

По думите му "същото било" и по казуса с паричните преводи от Венецуела. "Когато парите са превеждани, не е имало нищо незаконно по тоя ред, за да си хулим банковата система. В момента, в който идва сигнал от американска страна, аз лично извиках посланика, за да го информирам, защото има нота от Държавния департамент на САЩ", твърди Бойко Борисов.

Премиерът подчерта, че България стояла много добре и всички ни хвалили. "Ако се стегнем и във вътрешен план, малко по-скромно, защото никой не е забравил правителството на Орешарски и какво се случи. Това беше много скоро", изтъкна Борисов. 

От изказването на министър-председателя стана ясно, че в събота ще се срещне с американския вицепрезидент Майк Пенс. Борисов не разкри какви ще са акцентите на срещата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст