ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Британски ченгета са в България, за да работят по разследването на опита за убийство на Емилиян Гебрев

Министерски съветпресконференция Младен Маринов

Представители на английските служби от вчера са в България, за да работят заедно с колегите си по разследването, свързано с опита за убийство на Емилиян Гебрев, каза вътрешният министър Младен Маринов. Той отказа конкретика колко точно британски експерти са тук, както и представители на кои служби са.

Контакти със службите обаче били направени още при подаването на сигнала от Гебрев. Нямало как при влизането в страната на Сергей Федотов, граничните полицаи да са знаели дали това е негово агентурно име, каза Маринов и отказа повече информация с кого се е срещал Федотов у нас.

През 2015 година, когато е първият подаден сигнал от бизнесмена, е работено само на национално ниво. Главният секретар на МВР Ивайло Иванов обясни, че обирджията на банковия клон в София тази сутрин успял да избяга пеша . Той влязъл в банката, извадил оръжие и спрей, заплашил и касиерките и успял да напръска охранителя (пенсионер), след което успял да вземе около 12 000 лева. Парите касиерките сложили сами в торба, която мъжът сам подал. МВР не знае за извършителя нищо, освен с какво е облечен и с каква приблизителна височина е.

Инцидентът е станал веднага след като клонът е отворил.

Колкото до акцията в Благоевград, Иванов обясни, че са задържани над 10 човека за разпространение на наркотици. Става дума за група, която е работила около година. Ръководството на МВР се събра на национално съвещание, за да очертае приоритетите си за тази година. Сред обсъжданите проблеми са битовата престъпност и телефонните измами. За да се справи с "Ало измамниците", МВР обмисля нови подходи, каза Младен Маринов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст