ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Красота на върха на иглата

Патриция  (Пачи) е модел от близо 12 години като участва както в модни ревюта, така и снима за рекламния бранш. Родена е в Бразилия, но бързо е забелязана от европейските модни агенции и фотографи. Участвала е в стотици фотосесии за списания и още повече ревюта. В  момента Патриция работи в Италия, но не се колебае да вземе самолета за София. Причината за това е да посети кабинета на д-р Елеонора Валянова, естетичен дерматолог в Хил клиник. Единствено на нея очарователната бразилка поверява инжекционните процедури, които поддържат свежестта и красотата й.

 

Д-р Валянова, има ли специфики в естетичните корекции на лица на дами, които работят в модната индустрия?

Модните агенции ангажират момичета, които имат характерни лица. Ако естетичната корекция не отчита естествената красота и пропорции на лицето, то тя може много да навреди. Затова с Пачи работя много спокойно. Моят подход като дерматолог и нейното желание като пациент напълно съвпадат. Аз сенамесвам много деликатно, ползвам динамичните филъри от линията на Teoxane и целта ми е да създам не големи обеми, а да компенсирам зоните, където има леко изчерпване. Тъй като тези филъри съдържат специален тип хиалуронова киселина от неживотински произход.  TEOSYAL RHA се превръща в част от структурата на дермата като придава по-естествен вид на кожата. Тя остава незабележима особено в мобилните зони, където се разтяга заедно с движението на мускулите. Филърите от тази серия достигат непостигнати досега стойности на разтегливост и здравина, защото хиалуроновата киселина се самоорагнизира в 3D мобилна мрежа от дълги вериги. Така като лекар имам възможно най-еластичен продукт, подходящ да се изгладят леките депресии и да се заличат фините линии.

Как самият пациент чувства промяната?

По време на самата процедура няма никакви неприятни усещания, защото обезболявам лицето. В самият филър има 0,3% лидокаин за допълнително обезчувствяване. Ползвам канюла, а не игла и това ми позволява да направя само по едно убождане от всяка страна. В тази сесия например, поставих  Teosyal Redencity 2  в зоната под очите. По този начин премахнах умората от лицето, а мимиката се запази естествено динамична. Също поставих малко количество Teosyal Ultra Deep в брадичката. Това създаде по-хармонично изражение, тъй като Пачи има нужда от обем точно там, за да се уравновесят изразените скули. Завърших с Teosyal RHA 1, който насища кожата с допълнително количество хиалуронова киселина. Ролята му е за третиране на повърхностни и фини бръчици. В резултат имаме изразено хидратиране и уплътняване на дермата. На вид и на допир кожата е по-еластична, по-гладка и по-млада.

В самият коктейл се съдържат 8 амино-киселини, 3 антиоксиданта, минерали и витамин B6, за антиоксидантна защита. Това е много добър продукт, който препоръчвам на голяма част от пациентите си, защото е с превъзходни качества и много универсален като приложение.

 Кога Патриция отново ще предприеме своя „beauty trip“, за да направите следващи процедури?

Въведената хиалуронова киселина ще поддържа тъканната структура, обем и хидратация в продължение на поне 9-12 месеца. Мезотерапията освен ефект на избистряне на тена и хидратация, допълнително ще забави резорбцията на хиалуроновата киселина на филърите. Затова процедури веднъж годишно са напълно достатъчни за Патриция при нейното състояние на кожата, за да запази своята свежест и прелест.

 

За безплатна първична консултация с естетичен дерматолог в Хил клиник позвънете на 02 439 3131.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст