ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Красота на върха на иглата

Патриция  (Пачи) е модел от близо 12 години, чиято кариера включва както участие в модни ревюта, така и фотосесии за рекламния бранш. Родена е в Бразилия, но е забелязана бързо от европейските модни агенции и фотографи. Зад гърба й са  стотици снимки за списания и още повече дефилета. В  момента Патриция работи в Италия, но не се колебае да вземе самолета за София, за да посети кабинета на д-р Елеонора Валянова, естетичен дерматолог в Хил клиник. Единствено на нея очарователната бразилка поверява инжекционните процедури, които поддържат свежестта и красотата й.

 

Д-р Валянова, има ли специфики в естетичните корекции на лицата на дамите, които работят в модната индустрия?

– Модните агенции ангажират момичета, които имат характерни лица. Ако естетичната корекция не отчита естествената красота и пропорциите на лицето, тя може много да навреди. Затова работя много спокойно с Пачи. Моят подход като дерматолог и нейното желание като пациент напълно съвпадат. Аз се намесвам много деликатно, използвайки динамичните филъри от линията на Teoxane, като целта ми не е да създам не големи обеми, а да компенсирам зоните, където има леко изчерпване. Тези филъри са изключително подходящи, защото съдържат специален тип хиалуронова киселина от неживотински произход.  TEOSYAL RHA се превръща в част от структурата на дермата като придава по-естествен вид на кожата. Тя остава незабележима особено в мобилните зони, където се разтяга заедно с движението на мускулите. Филърите от тази серия притежават непостигнати досега стойности на разтегливост и здравина, защото хиалуроновата киселина се самоорагнизира в 3D мобилна мрежа от дълги вериги. Така че като лекар разполагам с възможно най-еластичен продукт, подходящ да се изгладят леките депресии и да се заличат фините линии.

Как пациентът чувства промяната?

– По време на процедура липсват каквито и да било неприятни усещания, защото обезболявам лицето. В самият филър има 0.3% лидокаин за допълнително обезчувствяване. Ползвам канюла, а не игла, което ми позволява да направя само по едно убождане от всяка страна. В тази сесия, например, поставих  Teosyal Redencity 2  в зоната под очите. По този начин премахнах умората от лицето, а мимиката се запази естествено динамична. Поставих и малко количество Teosyal Ultra Deep в брадичката, което създаде по-хармонично изражение, тъй като Пачи има нужда от обем точно там, за да се уравновесят изразените скули. Завърших с Teosyal RHA 1, който насища кожата с допълнително количество хиалуронова киселина за третиране на повърхностните и фини бръчици. Резултатът е изразено хидратиране и уплътняване на дермата. На вид и на допир кожата е по-еластична, по-гладка и по-млада.

Самият коктейл съдържа осем аминокиселини, три антиоксиданта, минерали и витамин B6, за антиоксидантна защита. Това е много добър продукт, който препоръчвам на голяма част от пациентите си, защото е с превъзходни качества и универсално  приложение.

Кога Патриция ще предприеме отново своя "beauty trip", за да направите следващи процедури?

– Въведената хиалуронова киселина ще поддържа тъканната структура, обем и хидратация в продължение на поне 9-12 месеца. Освен ефект на избистряне на тена и хидратация, мезотерапията ще забави допълнително резорбцията на хиалуроновата киселина на филърите. Затова процедури веднъж годишно са напълно достатъчни за Патриция при нейното състояние на кожата, за да запази своята свежест и прелест.

 

За безплатна първична консултация с естетичен дерматолог в Хил клиник позвънете на 02 439 3131.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст