ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Венецуелските пари. Службите у нас не са допуснали сериозни грешки

Калин Георгиев - гл.секретар на МВР

Не мисля, че службите са допуснали някакви сериозни грешки в случая с т. нар. венецуелски пари. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия бившият главният секретар на МВР Калин Георгиев. Той коментира скандала с венецуелските пари в българска банка и поставеното искане на оставки на председателя на ДАНС, на главния прокурор и на премиера. “Нормално е опозицията да се опитва да намери някакъв начин да уязви тези, които са на власт в момента. Нормално е и тези, които са на власт. да опитват да се защитават. Професионалистите, от своя страна нямат право да говорят заради ограничения от стриктни законови рамки”, заяви бившият главният секретар на МВР.

По думите му Венецуела не е от 36-те страни, които са в санкционния списък на Европейската комисия, не са в 52-те страни, които са с дефицити в банковата система. „Въпреки това когато в една доверителна сметка постъпват пари, които за една банка са много, за друга не чак толкова, би трябвало вътрешнобанковата структура за сигурност да сигнализира на Комитет по противодействие на изпиране на пари и финансиране на тероризма, който има задължение да уведоми ДАНС”, добави той.

Според него това трябва да направи служител на банката, тъй като тя самата не е разследващ орган.„Това не е никак лесно. Предполагам, че те са го направили или в момента го правят, но нямат право да дават информация”, обясни Георгиев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст