ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мащабна операция за обезвреждане на бомба от Втората световна война в Париж

фрунска полиция

В Париж започна мащабна операция по обезвреждането на бомба от Втората световна война, съобщава в. "Локал". Снарядът беше открит при строителни работи в северната част на френската столица – в района на квартала Льо Шапел и предградието Сен Дени на 4 февруари.

Полицията съобщи, че около 2000 души, живеещи в района са били евакуирани като предпазна мярка. Зоната е блокирана – не се допускат автомобили, нарушен е графикът на полетите на летище "Шарл де Гол", както и разписанието на влаковете "Евростар".

Плановете на специалния екип, който ще обезвреди бомбата, е снарядът да бъде спуснат в 7-метров кладенец и тогава да бъде детониран. Ако всичко мине по план, гражданите ще могат да се завърнат по домовете си в неделя довечера. Всички евакуирани, които нямат роднини, при които да отседнат, са настанени във временни убежища.

Въпреки че по време на Втората световна война около Париж са пуснати над 2000 бомби, откриването на снаряд в самия град е изключително рядко явление, твърдят експерти. Последният подобен случай е от преди 16 години – през 2003 г. снаряд беше открит на дъното на река Сена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст