ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Волт” предизвиква Йордан Цонев и Тома Биков да се кандидатират последни в листата на изборите

настимир ананиев

Европейска партия Волт няма да се съобрази с промените в Изборния кодекс, а ще уважи изцяло преференциалния вот на своите избиратели. Това се казва в позицията на партията. 

„Ако има кандидат, който събере достатъчно гласове и размести листата, ние ще се съобразим с това и останалите ще се откажат в негова полза“. Това съобщи лидерът на Волт Настимир Ананиев. 

„Ако ти не уважаваш собствените си избиратели, няма да си дългосрочно на политическата сцена. Категорично не сме съгласни с промените на ДПС, които бяха подкрепени от ГЕРБ. Именно заради това предлагаме и на другите партии да последват примера ни! Нека след като Хамид Хамид, Йордан Цонев и Тома Биков казват, че не убиват преференциалния вот, да застанат на последните места в листите и да изместят първия или втория “, призова Настимир Ананиев.

Той дори апелира избирателите да накажат всички партии, които са гласували срещу преференциите, тъй като по този начин подценяват правото им на свободен избор, държейки да си осигурят политическо спокойствие.

„Те се окопават във властта и търсят служебна победа. Мен ми е много интересно едно нещо – хората, които гласуваха за ГЕРБ и Патриотите, гласуваха ли за ДПС, защото в момента така се оказа. Гласуваш за ГЕРБ или Патриотите – получаваш ДПС“, категоричен е лидерът на Европейска партия Волт.

Според него чрез саботажа на преференциите ГЕРБ всъщност подариха следващото управление на БСП. Ананиев смята, че този самоубийствен акт вече се отчита и от не малко депутати на управляващите, част от които дори се обърнаха към премиера Бойко Борисов с молба да се намеси в критичната ситуация.

В петък Политическият съвет на партия Волт призова президента Румен Радев да наложи вето на спорните промени в Изборния кодекс, давайки по този начин възможност на ГЕРБ да поправи грешката си и да защити демократичните практики в държавата.

Настимир Ананиев посочи още, че Волт е категорично за въвеждане на машинно гласуване, което ще ограничи евентуална манипулация на вота. Политическият съвет застава твърдо и зад идеята за електронно гласуване, което ще даде възможност на много българи в чужбина да участват активно в изборния процес.

„Представете си 2 млн. българи в чужбина да имат възможност да гласуват електронно. Те ще са най-голямата партия, която може реално да промени случващото се в страната“, каза още лидерът на Волт Настимир Ананиев.

Той обяви, че официалното представяне на листата на партията за европейския парламент ще бъде на 23 февруари. Единственото, което разкри е, че в листата на Волт ще има изненади и че голяма част от кандидатите покриват профила на българското общество. През нашите кандидати Волт ще покаже, че е  алтернатива, чрез която ще се вдигне стандартът на живот, ще се достигнат европейски доходи, европейско здравеопазване, както и развитие на микро и семеен бизнес, който да се превърне в гръбнака на икономиката. 

„Залагаме на конкретни и  работещи решения. Ето още един пример за европейските лостове, чрез които можем да подобрим живота на обикновения гражданин – през март ще изберат главния прокурор на Европейския съюз, който ще разследва злоупотреби с еврофондовете. Така ще намалее корупцията и ще се спрат течовете на средства, които трябва да отиват в полза на обществото. Хората трябва да осъзнаят, че само чрез европейските механизми можем да си върнем държавата“, категоричен е Настимир Ананиев. 

Лидерът на Европейска партия Волт се обяви и за създаване на публичен регистър в местната власт, който да показва как са гласували общинските съветници по различни въпроси. По този начин ще има прозрачност пред обществото и нагледно ще се знае кой как е представлявал избирателите си.

Днес Европейска партия Волт отдава почит към Апостола на свободата Васил Левски, от чието обесване се навършват 146 години. Той винаги ще остане светъл пример за патриотизъм и себеотрицание в името на родината. Припомняме и един от непреходните му цитати, които считаме, че са изключително актуални и сега – „Нашето драгоценно отечество ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието, така щото да бъдем равни на другите европейски народи“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст