Goldman Sachs и Apple създават кредитна карта за iPhone

Goldman Sachs

Американската технологична компания Apple заедно с инвестиционната банка Goldman Sachs ще създадат кредитна карта, която ще бъде пусната тази пролет, съобщи Ройтерс.

Картата, която ще бъде свързана с приложението на Apple Wallet, ще позволи на потребителите да определят разходите и да управляват балансите. Новите карти ще бъдат представени на служителите за тестване през следващите няколко седмици. Приспособлението ще използва мрежата на MasterCard и освен това потребителите ще получат около 2% от общата сума, която е била платена чрез него. Възвръщаемостта ще бъде още по-голяма, когато потребителите пазаруват продукти на Apple.

Сделката ще донесе ползи и на двете компании като нов източник на доходи. Apple се фокусира и върху бизнеса си с услуги, включително App Store, мобилни плащания и стрийминг на музика след последния спад в продажбите на iPhone, които генерират по-голямата част от печалбата на компанията. Goldman Sachs също се опитва да стъпи по-здраво на терена на дигиталните портфейли и разплащания и да диверсифицира приходите си от институционални области като търговията и инвестиционното банкиране.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст