Над 70 млн. лв. ще глътне инфраструктурата в индустриалните зони

Индустриална зона божурище

Национална компания "Индустриални зони"  започна процедура за избор на изпълнител за изграждане на инфраструктура в няколко парка в страната.  Държавното дружество обяви поръчка за над 70 млн. лв. за инженеринг на инфраструктура в обекти на компанията, което включва проектиране и строителство на общо 22 100 м улична мрежа.

Става въпрос за индустриалните зони в Божурище, Карлово, Кърджали, Суворово и село Телиш и София. От обявлението става ясно, че само в зоната в Божурище  ще бъдат изградени  13 км.улици.

Целта на процедурата е да бъде подписано 4-годишно рамково споразумение с три потенциални изпълнителя, на които ще бъдат възлагани конкретните договори след представяне на оферти. В условията на поръчката е записано, че ако няма достатъчно кандидати, които отговарят на изискванията, рамковото споразумение може да се сключи и с една или две компании.

Прогнозната обща стойност на поръчките  е 72.05 млн. лв. без ДДС.

Изискванията към кандидатите са , че те трябва да са включени в професионалния регистър и да разполагат с достатъчно персонал и машини. Компаниите, които ще кандидатстват за тази работа трябва да имат оборот от подобни дейности в размер на 20 млн. лв. за последните три финансови години. При оценката на офертите техническите показатели ще носят 40%, а останалите 60% са за предложената цена.

 До 3 април всички, които се интересуват от тази работа ще могат да подадат офертите си.

Това е вторият път, при който Национална компания "Индустриални зони"  обявява тази  поръчка, но през ноември миналата година,  тя беше прекратена преди да изтече срокът за подаване на оферти.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст