РП – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, причинил средна телесна повреда на бивш колега

съд Русе

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, причинил средна телесна повреда на бивш колега. Обвинението срещу Т. Д. е за това, че на 29.12.2016 г. в гр.Русе, причинил на И. С. средна телесна повреда, изразяваща се в трайно затрудняване на движенията на ляв долен крайник – престъпление по чл.129  от НК.

Обвиняемият работел в търговското дружество „Диско Дизайн“ ЕООД  като организатор производство и планиране. В това дружество работел и пострадалият, на когото трудовите правоотношения били прекратени в края на август 2016 г. Пострадалият трябвало да вземе от офиса на фирмата свои документи след прекратяване на трудовите му правоотношения, като считал, че работодателят му дължал парични суми, които не му били изплатени и имал намерение да ги поиска. По този повод на 29.12.2016 г. отишъл в офиса на дружеството. В административната сграда на дружество се срещнал и провел разговор с обвиняемия, като поискал да му бъдат изплатени суми за положен от него труд.

Обвиняемият му заявил, че по тези въпроси следва да говори с  управителя на дружеството. Пострадалият провел след това разговор с управителя, който от своя страна му заявил да потърси съдействие от други служители. И.С. се върнал отново на площадката на втория етаж, където пак срещнал обвиняемия и двамата започнали да разговарят във връзка с неговите искания. Пострадалият се намирал недалеч от стълбището. Обвиняемият го ударил с глава  в челото, а след това веднага го блъснал силно с ръце, за да падне по стълбището. От ударът пострадалият изгубил равновесие, политнал назад и  паднал по стълбището, като при падането счупил левия си крак.

Обвиняемият се отдалечил от мястото на инцидента, а пострадалият  потърсил съдействие на телефон за спешни повиквания № 112.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст