Ердоган поиска нови избори в Истанбул

ердоган

Партията на справедливостта и развитието /ПСР/ ще внесе заявление във Висшия изборен съвет с настояване вотът за Истанбул да бъде изцяло отменен и да бъдат насрочени нови избори. Това съобщи зам.-председателят на формацията Али Ихсан Явуз в "Туитър".

На заседание на ръководството на ПСР говорил и турският президент Реджеп Ердоган.

"Независимо от резултата от повторното преброяване на бюлетините, ще приемем това, което Висшият изборен съвет реши. Бъдете готови за всеки вариант", казал Ердоган пред подопечните си. 

Той остро разкритикувал "предалите" в партийните редици и се заканил, че ще направи "драстични промени – от ръководството до най-малките партийни структури, без да се съобразява с никого", пишат турските медии.

Все пак Ердоган отчел, че ПСР е спечелила 52% от гласовете и този резултат трябва да бъде запазен, а на следващите избори през 2023 г. следва да бъде още по-висок. "Партията изгуби кметските постове в отделни общини, но мнозинството в общинските съвети е на ПСР. Там няма да водим политика на разрушителна опозиция, а на конструктивна. Ще подкрепяме решенията и дейностите в интерес на обществото, независимо коя политическа партия ще ги предлага“, казал още турският президент.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст