Името ”Коалиция за България” остава за АБВ

Пресконференция АБВ Румен Петков

Върховният административен съд остави без разглеждане жалбата на „БСП за България“ срещу решение, постановено от Централната избирателна комисия, с което ''Коалиция за България“ е регистрирана за участие в изборите за членове на Европейския парламент. Това означава, че от партия АБВ могат да използват името на предстоящите евроизбори. Утре ще бъде регистрирана и листата на коалицията за предстоящия вот.

''В ръководството на БСП не се говори за политика, какво остава пък за лява.'', коментира в телевизионно интервю лидерът на АБВ Румен Петков по повод вчерашните събития в централата на ''Позитано 20'', като уточни, че не е тяхна работа да коментират персоналния състав на листата, излъчена от най-голямата партия в ляво.

Румен Петков заяви, че липсата на политически диалог и свеждането на процесите в БСП в сблъсъка между два клана – този на Корнелия Нинова и този на Сергей Станишев, всъщност са белег за политическа безпътица и политическо ''безбъдие'', което в много голяма степен поставя въпроса за лявото.

По думите на Румен Петков  БСП и ГЕРБ са сестрински партии. Той посочи като основен порок в поведението на ГЕРБ, че те първо са определили личностите, които ще попълнят листата им за предстоящите избори, а едва след това са приели програмата си вместо да се следва обратната логика – първо програмата, а след това хората за нея.

Лидерът на АБВ каза още, че ''Коалиция за България'' се противопоставя на етнизирането на престъпността. "Възмущението от незаконните къщи не би трябвало да бъде по-различно от незаконните сауни, нераглементираните тераси и барбекюта.'', заключи той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст