България е домакин на регионално обучение по iARMS на Балканите

обучение мвр

Двудневно обучение по iARMS  – база данни на Интерпол, която позволява държавите да въвеждат записи относно изгубени и откраднати огнестрелни оръжия и улеснява проследяването на възстановените оръжия, стартира днес. Домакин на инициативата на Международната организация на криминалната полиция е България . В нея участват служители от дирекции на МВР, както и представители на Интерпол, Република Северна македония, Албания, Босна и Херцеговина, Сърбия, Хърватска, Гърция, Румъния, Мисията на ООН в Косово.

Един от инструментите, които Програмата за огнестрелни оръжия на Интерпол представя е Референтна таблица за огнестрелни оръжия, която редовно се обновява  – интерактивен онлайн инструмент, който предлага хиляди изображения на огнестрелни оръжия и референции, с цел подпомагане на разследващите власти в описанието и идентифицирането на възстановени оръжия. Таблицата представя и различни характерни белези, които биха спомогнали за проследяването на огнестрелно оръжие.

Целта на организираното обучение е постигане на правилно идентифициране и описание на огнестрелното оръжие, като една от най – важните стъпки в процеса на проследяване.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст