Българските пивовари с награда за прозрачност

бира

Съюзът на пивоварите в България спечели награда от ПР индустрията. Членовете от Комисията по професионална етика към Българското дружество за връзки с общeствеността  връчиха единодушно приз за кампанията Национална бирена академия.

„Наградата от Комисията по етика е още по-значителна за Съюза на пивоварите и неговите членове, защото именно пивоварният бранш винаги се е стремял да спазва всички европейски стандарти в производството на бира и да представя на потребителите информация за качествата й по прозрачен и достъпен начин. Също така, компаниите поеха и доброволния ангажимент на индустрията в ЕС за предоставяне на хранителна информация върху етикетите на пивото, което е голямо постижение. Ето защо тази награда е отражение на успехите в  бранша, с които се гордеем“, коментира Ивана Радомирова, изпълнителен директор на Съюза на пивоварите.

Почти 100% от произвежданите у нас бири имат списък на съставките върху етикетите си, а 98% – на калориите. Това поставя България на една от лидерските позиции във внесения в ЕК отчет от Пивоварите на Европа „Гордеем се да сме прозрачни“.

Концепцията на Националната бирена академия е да бъде опозната реалната производствена среда и специфичните процеси , през които преминава пивото, за да се получи крайният продукт. В поредица от пътуващи семинари в пивоварни в страната, представителите на медиите се запознаха със сложните процеси и производствените иновации в пивоварните Бритос, Болярка, Загорка, Карлсберг България и Загорка, а тази година предстои посещение и в Каменица. Чрез този подход, по прозрачен за медии и потребители начин, се потвърди, че произвежданата у нас бира отговаря на европейските стандарти за чистота и интегритет на категорията и е с безупречно качество. Споделяни бяха български и международни научни проучвания за съставките и свойствата на пивото.

Тази година приоритет отново ще бъдат инициативите по образователната кампания на Националната бирена академия, реализирана с експертизата и участието на високообразованите инженер-технолози на пивоварните предприятия и учените, работещи в изследователските полета на диетологията, микробиологията, пивоварната технология и продуктовата категория.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст