ГЕРБ с малка преднина пред БСП според “Тренд”

евроизбори избори за европарламент европейски парламент

Данни от проучване на "Тренд" във връзка с нагласите на гражданите за предстоящите евроизбори сочат, че 39% от българите няма да гласуват с преференция, докато 30% ще го направят.16% от всички избиратели в България все още не са решили за кого ще гласуват. Малко над една трета (35%) пък са решили още преди предизборната кампания, а 9% са взели решение по време на нея.

Според данните ГЕРБ бележи стабилизация и частично възстановяване на подкрепата от скандалите с апартаментите. Управляващата партия има минимална преднина пред БСП. Разликата през този месец между двете основни партии е в рамките на 1.1%. Процентите на ГЕРБ са 31.5, а на БСП са 30.4%.

ДПС твърдо запазва третата си позиция с 12.8%. ВМРО остава на четвърта позиция, точно на границата, за да може да изпрати депутат в Европейския парламент (5.8%). "Воля" покачва своя резултат в рамките на кампанията до 4,8% от гласуващите.Обединението "Демократична България" не успява да реализира ръст в последните месеци и остава с 4.2% подкрепа сред гласуващите и с малки шансове да изпрати евродепутат. По-надолу в подреждането остават "Коалиция за България" (2.4%), "Атака" (2%), Патриоти за Валери Симеонов (1.3%) и "Възраждане" (1.2%).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст