“Маркс и Спенсър” с 10% спад на печалбата

Marks & Spencer

Британският "Маркс и Спенсър" съобщи за 10% спад в годишната печалбата, трето поредно понижение, както и за спад в тримесечните продажби на дрехи и храни. От компанията информираха, че имат "план за трансформация", който вече е в ход и очакват промяната да си проличи през новата финансова година.

Веригата за хранителни стоки и облекло, едно от най-известните имена в британската търговия на дребно, има печалба преди данъчно облагане при еднократно изключване от 523,2 млн. паунда през годината до 31 март. Преди десетилетие "Маркс и Спенсър" реализираха печалба от 1 млрд. паунда.

Продажбите на дрехи и домашни стоки има спад от 1.3% в четвъртото тримесечие, докато продажбите на храни в "Маркс и Спенсър" са намалели с 1.5% на същата база. "Маркс и Спенсър"  се променя по-бързо от всякога в моята кариера – значителните промени в целия бизнес по отношение на нашите процеси, обхвати и операции ограничиха изпълнението на дейността ни през тази година, особено в облеклото и дома", коментира резултатите изпълнителният директор Стив Роу.

"Маркс и Спенсър" е британска компания с над 700 магазина във Великобритания и повече от 300 магазина в над 40 страни по света, която е специализирана в продажбата на дрехи, луксозни стоки и хранителни продукти.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст