Пазарът на жилищни имоти в Обединеното кралство с рекордно ниски нива

жилища

Британският пазар на жилища е претърпял несигурността около планираното оттегляне на страната от Европейския съюз, но е малко вероятно средните цени да нараснат рязко, разкрива проучване на Ройтерс. Агенция за недвижими имоти „Фокстонс”, която се фокусира върху пазара в Лондон, заяви, че продажбите на имоти в Обединеното кралство се движат на рекордно ниски нива, поради въздействието на Брексит върху доверието на потребителите.

Според Ройтерс, цените на жилищата в Лондон през тази година ще спаднат с 2%. Очакванията са цените да нараснат с 1.2% на национално ниво, въпреки прогнозата за изоставане на общата инфлация с 2% през следващата година и 2.5% през 2021 г.

"Това е една и съща стара история – жилищата са евтини за тези, които имат някакъв капитал зад тях, като се имат предвид ниските разходи за финансиране, но са много скъпи от гледна точка на дохода", коментира данните Питър Диксън от Commerzbank.

Средната годишна британска заплата е около 30 000 паунда и все пак средната цена за жилище във Великобритания продължава да е 308,290 паунда – т.е. цената е висока повече от два пъти от тази в Лондон, според данни на Rightmove.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст