Удължават срока за дигитализация на митниците

агенция митници

Правителството одобри на днешното си заседание  изменение на Секторната стратегия за развитие на електронното управление в Агенция „Митници“ – „е- Митници“ 2016-2020 г.  С промените се удължава срокът за дигитализация на митниците до 2025 г., като документите вече са одобрени от Държавна Агенция „Електронно управление“.

Тази мярка се налага заради промени в Многогодишния стратегически план на Европейската комисия, чрез който се управлява и планира изпълнението на Инициативата „Електронни митници“ и който представлява пътната карта за развитие на всички митнически администрации на държавите-членки. 

В отговор на изискванията от Брюксел за въвеждане на електронно управление, миналата година Агенция „Митници“ стартира проект за надграждане на основните системи на ведомството за предоставяне на данни и услуги към външни системи – БИМИС 2020. Стойността на проекта е 12,27 млн. лв. и се финансира изцяло по оперативна програма „Добро управление“. Основната цел е да бъде подобрено административното обслужване на бизнеса и гражданите и поетапното изпълнение на поетите ангажименти за прилагане на европейското законодателство и инициатива за създаване на безкнижна среда и напълно електронни митници.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст