Злополучно варненско кръстовище, открито тези дни от премиера, е пропаднало до ръба на платното

През юни Борисов се похвали

Трапът, който се отвори върху новото кръгово кръстовище над булевард "Васил Левски" във Варна, опира точно до автомобилното платно, стана ясно днес. Реално се е срутила тревна площ от т. нар. зелени зони по артерията. Работници днес спешно поправяха щетите. От другата страна на кръстовището също имаше хора, които се суетяха около дупка, сочи вестник "Сега".

Пораженията по чисто новата транспортна артерия настанаха след пороя, излял се във вторник вечерта в морската ни столица. Това се случи часове след като премиерът Борисов пообиколи строителни обекти в града, успоредно с предизборното мероприятие на ГЕРБ с негово участие във Фестивалния комплекс. Част от надлезното кръгово кръстовище до Гранд мол над новия варненски булевард "Васил Левски" пропадна. От разпространените в социалните мрежи снимки и клипове се вижда, че се е срутил тротоар. Очевидци съобщиха за коли на пожарната и полицията на мястото. Във вечерните часове над града се изсипа порой, след който настанаха пораженията. Жители на Варна информират още за пропаднал електрически стълб и шурнала като поток вода върху новото трасе – тръгнала е при отворената дупка на кръстовището.

Обектът няма акт 16. Строителството продължи около година и половина, крайна цена не е съобщавана. Става дума за поне 115 млн. лв., повече от които предостави държавата. Проектът, в рамките на който бяха изграждани и надлезните кръстовища, е най-голямата инвестиция в пътищата на Варна през последните десетилетия.

Официалната информация на варненската управа след дъжда  гласи: "След проливния дъжд и градушка кметът Иван Портних и екип от общината направиха проверка на уличната инфраструктура. По трасето на бул. "Васил Левски", който все още не е въведен в експлоатация, проблеми няма, такива обаче са установени по някои от  прилежащите пътни артерии. На кръговото с бул. "Владислав Варненчик", в близост до недовършено укрепване на канал за подземни комуникации, е подкопан стълб от уличното осветление. В момента екип на пожарната го маха. По нареждане на кмета след спирането на дъжда кабелното трасе трябва да бъде бетонирано.

В района на ХЕИ, където при последния дъжд имаше проблем, шахтите поемат водата. Голямо количество обаче се е стекло от Цветния квартал по новата тротоарна настилка на ул. "Подвис". Там ще бъдат направени дъждоприемни решетки. В старата част на бул. "Васил Левски" – до бул. "Осми Приморски полк" има малко количества вода, идваща от прилежащите улици. Там също утре ще започнат дейности за изграждане на дъждоприемна канализация".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст