В София са построени нови седем училища

йорданка фандъкова

Посрещаме 24 май с изграждането на 7 сгради на училища, 7 детски градини и реконструкция на 26 сгради на училища и детски градини. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверката си на  строителните дейности на нова сграда на 175. ОУ „Васил Левски“ в село Мрамор. 

Новата сграда ще включва физкултурен салон и две класни стаи и се очаква да бъде завършена до началото на следващата учебна година. За строителството  са отпуснати 1,2 млн. лева от Столичния общински приватизационен фонд. В село Мрамор предстои и ремонт на Детската градина № 176 „Зорница“ – каза още кметът Фандъкова.

В момента се изграждат разширение на сградата на І Английска езикова гимназия  и 112. ОУ в район „Оборище“, физкултурен салон на 176. ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Негован,  сграда с физкултурен салон и учебни кабинети на 64. ОУ „Цар Симеон Велики“ в район „Витоша“ и сграда с девет класни стаи към 63. ОУ „Христо Ботев“, кв. "Требич", район „Надежда“, изграждане на столова и кухня към 104. ОУ, район „Триадица“.

По проекта за основен ремонт и реконструкция на 26 училища и детски градини, изпълняван по Оперативна програма „Региони в растеж“, в район „Връбница“ в момента се модернизират 70. основно училище и  62. основно училище. През тази година предстои да започне и модернизацията на 140. училище в  ж.к. „Обеля 2“ и Детската градина № 42 в ж.к. „Връбница 1“.

Столичната община ще подари над 1000 книги на български автори на училищните библиотеки по повод 24 май – Деня на славянската писменост и култура.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст