Nintendo прехвърля част от производството си извън Китай

nintendo

Японската компания Nintendo Co. прехвърля част от производството на своята конзола за видеоигри в Югоизточна Азия от Китай, за да ограничи влиянието на евентуалните тарифи на САЩ върху китайската електроника, съобщи The Wall Street Journal.

Базираната в Киото Nintendo традиционно разчита на китайските фабрики, за да създаде своя хардуер за видеоигри. Това включва конзолата Switch, въведена през 2017 година.

Хората, участващи във веригата за доставки, заявиха, че Nintendo вече е започнала производството на игрални видеоконзоли Switch в Югоизточна Азия, включително на конзоли от досегашния тип и на два нови модела, което предполага, че Nintendo се готви да ги пусне скоро на пазара.

САЩ увеличиха митата за внос през миналия месец на 200 млрд. долара китайски стоки до 25% от 10% и предложиха тарифи за допълнителни 300 млрд. долара китайски износ. Новата партида тарифи вероятно ще обхваща смартфони, конзоли за видео игри и компютри. Те обаче могат да не бъдат наложени, ако напрежението между двете най-големи икономики в света отслабне.

Собствениците на платформи за видеоигри са склонни да продават хардуер на малка печалба, като се надяват да получат приходи от по-изгодни продажби на софтуер. Ако Nintendo трябваше да плати 25% тарифа за внос на конзоли в САЩ, тя можеше да бъде принудена да ги продаде на загуба – нещо, което компанията заяви, че иска да избегне.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст