Ford ще пусне 8 нови модела електромобили в Европа

Ford China

Представители на Ford Motor обявиха, че компанията ще пусне осем нови модела електрически превозни средства в Европа през тази година. За да увеличи търсенето, марката ще инвестира в развитие на инфраструктурата, за да реализира своя план за ръст на продажбите на електромобили на Ford до 2022 г.

Производителите на автомобили масово инвестират в стратегии за намаляване на въглеродните емисии, за да се съобразят със строгите екологични стандарти на Европейския съюз. Това става на фона на бърз спад на търсенето на неелектрически двигатели. Предстоящите модели на Ford, предназначени за европейския пазар, включват електрически модели автомобили с повишена проводимост Kuga и Puma, както и седан Mondeo, посочва Ройтерс. Американският автомобилен производител планира да пусне още девет други електрически модела в Европа до 2024 г. Ford отбеляза, че ще си партнира с водещи европейски енергийни доставчици, за да осигури инсталации за зареждане в домашни условия за клиентите си.

Европейският клон Ford Europe е доста нерентабилен компонент от концерна за автомобили и има финансови проблеми от няколко години. Това стана причина производителят да обяви основен процес на преструктуриране, струващ около 7 милиарда щатски долара. Подобно на своите конкуренти, автомобилната компания преживява период на намалено търсене на традиционни автомобили и инвестира значително в развитието на електрически автомобили и безпилотни превозни средства. Ford си партнира с Volkswagen за съвместна разработка на електрически и самоуправляващи се превозни средства. Компанията очаква продуктовата й линия за електрически автомобили да надмине бензиновите и дизеловите модели по отношение на продажбите до 2022 г. в Европа, а крайната цел е в този период Ford вече да е продала 1 милион електромобили.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст