Неизвестни опожариха къщата на екс-шефа на Националната банка на Украйна край Киев

наталия гонтарева

Коктейлите Молотов са били хвърлени в къщата на Валерия Гонтарева – бивш председател на Централната банка на Украйна. Тя лично е съобщила за вандалския акт днес пред украинското издание "Ново време". Според Гонтарева бутилка с коктейл Молотов е била хвърлена през оградата в къщата й в село Гореничи, в резултат на което къщата й изгоряла напълно и дори не било възможно да се пристъпи към гасенето й от пристигналите пожарникари.

В края на август тази година, в Лондон, където сега живее Гонтарева, се е случило пътно-транспортно произшествие – тя е била блъсната от лека кола на пешеходна пътека. Екс-банкерката е постъпила за малко в болница, а от британската полиция установяват дали става дума за злополука или за злоумишлено действие. През нощта пък на 5 септември тази година неидентифицирани лица са поляли с бензин и са подпалиха колата на снаха й.

На 27 август Печерският окръжен съд в Киев разреши на Държавното бюро за разследване на Украйна да разпита Гонтарева по делото за злоупотреби с власт от членове на бившия управителен съвет на Националната банка.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст