Кой медиен шеф срещу каква сума се разписва на месец?

Левове

Какви са заплатите, които получават директорите на държавните медии, според справка от техните данъчни декларации, публикувани от КПКОНПИ.

За изминалата година бившият директор на БНР Александър Велев е декларирал доходи от трудови възнаграждения в размер от 88 хил. лева, което се равнява на над 7333 лв. на месец. Подобна би трябвало да е сумата, която получава настоящият директор Светослав Костов. Неговата данъчна декларация обаче ще бъде публикувана догодина.

Бившият директор на БНТ Константин Каменаров е декларирал над 94 хил. лева за изминалата година. Доходи от заплати. Или около 7 833 лева на месец. След прекратяване на мандата му, на негово място застана Емил Кошлуков, за който все още няма официални данни, но едва ли той ще получавапо-малко. Генералния директор на Българската телеграфна агенция (БТА) Максим Минчев пък е декларирал най–малко средства от заплати – над 60 хиляди лева за година или по 5 хиляди лева месечно.

На този фон държавният глава Румен Радев изглежда богат – той е с месечно възнаграждение от 10 хиляди лева. За изминалата година премиерът Бойко Борисов пък е получил от заплати общо 83 хиляди лева или малко 6917 лева на месец.

През 2018 г. пък шефът на Народното събрание Цвета Караянчева е получила 75 хил. лева или малко над 6 хиляди на месец.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст