Предстои преструктуриране на Агенцията по безопасност на храните

министърът на земеделието

Смяната на ръководството на Българската агенция за безопасност на храните от тази седмица е началото на структурни промени в агенцията. Това заяви в края на седмицата на среща със земеделски производители и животновъди в Лясковец министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

Тя обясни, че предстоят законодателни промени тази есен за преструктуриране на Агенцията по храните и смяната на д-р Дамян Илиев с проф. Паскал Желязков е част от това и не е в резултат на протестите около чумата по свинете.

„Ние ще предложим едно значително укрепване административно на БАБХ в частта здравеопазване на животните, в частта достатъчен капацитет откъм ветеринарни специалисти с оглед недопускане на пропуски, каквито стана ясно, че има. Категорично не предстои разформироване на Агенцията по храните“, каза Танева.  

17 собственици на къщи за гости са предадени на прокуратурата, посочи още министърката и поясни, че предстои нарушителите да възстановят цялата сума, която са получили от Програмата за развитие на селските райони. За следващия програмен период тази програма ще е с 15 % по-нисък бюджет, въпреки че ще се увеличи борят на общините, които ще могат да кандидатстват с проекти за финансиране от нея.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст