ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Константин Павлов – Комитата: Когато в София видим багер, първо си мислим какво ще загубим, а не какво ще получимКонстантин Павлов – Комитата: Когато в София видим багер, първо си мислим какво ще загубим, а не какво ще получим

Константин Павлов – Комитата

Аз съм от квартала и съм наблюдавал от първо лице как той се променя – някога играехме футбол по улицата, крадяхме ябълки от градините на съседите, имаше горички. После влезе бетонът и дойде хаосът, спомня си кандидатът на „Демократична България“ за районен кмет на община „Лозенец“ Константин Павлов-Комитата във видео интервю за „Студио Банкеръ“.

В интервюто Комитата каза още:

Сега в „Лозенец“ царят стрес, замърсяване, шум. А районът е по-голям, отколкото хората си мислят. Той включва вече още две добавки – кварталите „Витоша“ и „Кръстова вада-Изток“, а те идват със своите проблеми – нямат нормални улици, канализация, публични пространства, учебни и здравни заведения.

 

Вижте цялото интервю с Константин Павлов-Комитата.

https://www.youtube.com/watch?v=mWrcHIs5a5Q

 

Разширяването на града е естествен процес, въпросът е как то може да бъде овладяна. Това е все едно на автобусна спирка а оставиш хората а се бият ой да се качи първи, вместо да има коридори, по които да се редят.

Градът трябва да расте, но по правила. И да расте съразмерно – както жилищни имоти, така и публични пространства, инфраструктура, услуги.

Квартал „Манастирски ливади“ ми прилича на бежански лагер.

В София нещата се случват без план от 30 г. насам.

Като видя багер или самосвал, първо си мисля от какво ще се лишим, а не какво ще получим.

В Общия устройствен план на София нещата са преоразмерени: в квартали, където комфортно биха живяли 100 000 души, са натъпкани 300 000.

София е европейска столица, а тротоарите й не са проходими.

Трябва да се промени и децентрализира финансирането на районите. Властта на районните кметове в момента е властта на детенцето, което сте изпратили с точни пари в магазина.

Когато всички пари са събрани на едно място, много голямо е изкушението те да се харчат за големи неща. И се позлатяват едни „черни дупки“ като „Топлофикация“ и Центъра за градска мобилност.

Фандъкова вече 10 години обещава, че ще влезе в кварталните улици и все не става – точно заради големите проекти.

В момента в район „Лозенец“ се строят 7000 апартамента – това значи нови над 20 000 новодомци. А сега цялото население на общината е 53 000. 40 процента нарастване на населението, с толкова нараства и натоварването върху инфраструктура, улици, транспорт, детски градини, училища, канализация. За това изобщо не е мислено.

И накрая ГЕРБ ще кажат: ние строихме, сега демократите задръстват.

Заради всичко това аз се кандидатирах за кмет на район „Лозенец“.

  • Какво може да направи един комита във властта?
  • Как небостъргачите влошават живота на цели квартали?
  • Как урбанистиката може да се цивилизова с усилията на районен кмет?
  • Защо хората от „Демократична България“ прави изцяло позитивна кампания и ще им помогне ли това в родната политическа среда?
  • Как Уди Алън би разработил сюжет за София?
Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст