ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Отвъд поверителността на данните

Конференция Банкер революция в банкирането Диана Джендова

Предизвикателствата пред банките са свързани предимно с основната работа на финансовите институции – привличането и задържането на клиенти, анализът на данните, на риска и на печалбите. Това е подкрепено със сериозен аналитичен процес, но в основата на всичко се намират  данните. Това каза Диана Джендова, управител на "Глобал Консултинг" на конференцията "Четвъртата революция в банкирането", организирана от "Банкеръ".

"Когато говорим за данни, ние трябва да сме сигурни, че наистина имаме ефективни средства, чрез които да можем да откриваме къде се намират определените порции от данни, които са ни необходими  и че те ще бъдат чисти и актуални. Един аналитичен процес не може да бъде ефективен ако ние не сме сигурни, че данните, които му подаваме са тези, които трябва да бъдат", подчерта управителят на "Глобал Консултинг".

Диана Джендова представи и дейността на "Корпорация Информатика", на която "Глобал Консултинг" е официален представител за България. Моти Садовски, директор на компанията за територията на Израел и Балканите, също присъства на организираната от "Банкеръ" конференция. "Ние предлагаме различни решения за маскиране, за архивиране, за цялостна ретеншън политика на данните. Това помага от една страна да се намалят разходите по тяхната поддръжка, а от друга – да бъдем по-сигурни и да знаем къде се намира една порция от данни, колко работи, колко се ползва, как се съхранява, кой има  достъп до тях."

Вижте видео на темата

https://www.youtube.com/watch?v=hUWuNCZAC9Y&feature=youtu.be

Дигиталната трансформация не е проект, а пътуване, казва Моти Садовски. "Всяка компания иска да е конкурентна към сегашния момент, ако ли не, тя минава към нова фаза, като се опитва да прави нов бизнес и да постига успехи, които са нужни за съществуването й. За да се справят фирмите с това, им е нужна технология", подчерта директорът на компанията.

Друга група от предизвикателства пред банките са сливанията и придобиванията. "Тук по същия начин, е необходимо различни порции от данни да бъдат прехвърляни от едни системи към други, да се обединяват, консолидират и валидират данни", каза Джендова, като подчерта, че биха могли с голям успех да се използват услугите и продуктите на "Информатика". Управителят на "Глобал Консултинг" даде и пример, като посочи, че аналитичните процеси във "Виваком" са ускорени 8 пъти, благодарение на използването на "Информатика", която е в основата на прехвърлянето на данни от едни системи в други.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст